Cykoria z tatarem z łososia

Cykoria z tatarem z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykorie

    2
  • łosoś wędzony

    100 g
  • cebula

  • imbir starty

    20 g
  • chilli

    szczypta
  • sok z cytryny

  • koperek

    1 łyżka
  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze środka cykorii wykroiłem gorzki głąb . Listki umyłem a potem osuszyłem.
Cebulę po obraniu drobno posiekałem. Łososia rozdrobniłem , wymieszałem z cebula oraz z niewielka ilością oliwy.
Tatar z łososia doprawiłem imbirem , sokiem z cytryny , solą i pieprzem . Nałożyłem na listki cykorii , posypałem koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 08.09.2014 06:58
Świetne połączenie. Uwielbiam ryby i sałaty.
SylwiaMagdaSabin 07.09.2014 13:51
genialna przystawka
molanka 07.09.2014 13:35
przystawka na bogato
monikalangier 07.09.2014 13:22
ciekawa przystawka
Anna169Hosz 07.09.2014 13:05
Ciekawy ten dodatek imbiru.
Bernadeta1 07.09.2014 12:17
bardzo ciekawa propozycja kulinarna
Adamorek 07.09.2014 11:52
odważne połączenie
IwonaDD 07.09.2014 11:36
pyszny kęs

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat