Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cykoria po holendersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 1/2 kg
margaryna 30 gram
mąka 30 gram
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cytryna 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cykoria po holendersku

Cykorię dokładnie myjemy przecinamy na połowy i zalewamy gorącą wodą,dodajemy sok z cytryny,troszkę soli i cukru oraz margarynę i dusimy do miękkości.Cykorię wyjmujemy.Do sosu powstałego w czasie duszenia dodajemy mąkę doprawiamy śmietaną i żółtkiem.Cykorię układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem.Zapiekamy krótko w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.01.2012 21:08
super
Krystyna32 28.08.2011 00:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak