Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cycki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
mak 1 szklanka
rodzynki do smaku
polewa do ciasta czekoladowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Cycki

Białka ubić z cukrem, dodać mak i wiórki kokosowe. Wymieszać dokładnie. Wlać masę na przygotowaną wcześniej blachę i piec ok. 30 minut. Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy krem karpatka wymieszać i rozłożyć na ostudzone ciasto. Przygotować wodę z cytryną i paczkę okrągłych biszkoptów. Biszkopty moczyć w wodzie z cytryną i układać na kremie w rządkach. Na środek biszkopta kłaść po jednym rodzynku. Rozgrzaną polewą czekoladową polać po biszkoptach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2013 19:16
podobają mi się miałam zrobić ale zrobiłam cos innego
EmciaPichci 11.01.2013 09:24
świetna nazwa :D
ALAGOR 04.12.2012 21:17
ciekawe czy nazwa adekwatna do smaku ;P
Fiffi 30.06.2012 23:01
pycha ciacho
Andzia1977
Andzia1977 20.06.2012 21:53
kiedyś bardzo często takie ciacho robiłam, teraz jakoś o nim zapomniałam
Margo1 19.06.2012 08:50
fajne
pawelek180844 03.05.2012 19:18
Uwielbiam to :)
Izabela28 02.05.2012 13:06
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak