Cycki

Cycki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    5
  • cukier

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • mak

    1 szklanka
  • rodzynki

    do smaku
  • polewa do ciasta czekoladowa

    1
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cycki

Białka ubić z cukrem, dodać mak i wiórki kokosowe. Wymieszać dokładnie. Wlać masę na przygotowaną wcześniej blachę i piec ok. 30 minut. Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy krem karpatka wymieszać i rozłożyć na ostudzone ciasto. Przygotować wodę z cytryną i paczkę okrągłych biszkoptów. Biszkopty moczyć w wodzie z cytryną i układać na kremie w rządkach. Na środek biszkopta kłaść po jednym rodzynku. Rozgrzaną polewą czekoladową polać po biszkoptach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Margo1 19.08.2013 19:16
podobają mi się miałam zrobić ale zrobiłam cos innego
EmciaPichci 11.01.2013 09:24
świetna nazwa :D
ALAGOR 04.12.2012 21:17
ciekawe czy nazwa adekwatna do smaku ;P
Fiffi 30.06.2012 23:01
pycha ciacho
Andzia1977
Andzia1977 20.06.2012 21:53
kiedyś bardzo często takie ciacho robiłam, teraz jakoś o nim zapomniałam
Margo1 19.06.2012 08:50
fajne
pawelek180844 03.05.2012 19:18
Uwielbiam to :)
Izabela28 02.05.2012 13:06
pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat