Ćwikła z chrzanem domowa

Ćwikła z chrzanem domowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • kminek

    1 dag
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw bardzo dokładnie musimy wyszorować buraki , dlatego dokładnie , bo będziemy musieli gotować je w skórce. Po ugotowaniu obieramy je ze skórki i na najdrobniejszych oczkach na tartce musimy zetrzeć buraczki , soku też musimy się pozbyć , aby nie były zbyt wodniste. Następnie musimy przygotować chrzan , dokładnie go myjemy , osuszamy , obieramy ze skórki i trzemy na tartce też na tych małych oczkach, do buraczków należy dodać tarty chrzan , sparzony kminek i to dokładnie musimy wymieszać, tak przygotowaną ćwikłę przekładamy do słoiczków i przechowywać w lodówce . Oczywiście doprawić po swojemu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

22.11.2012 18:34
nie ma to jak domowe przetwory

smakowita

14.09.2012 19:15
ćwikła domowej roboty zdecydowanie smakuje najlepiej

zuzanna_z

06.08.2012 12:23
do miesa super

bgs1984

15.06.2012 21:12
mniam

marzenciak1985

15.06.2012 21:03
mniam

adelajda

12.06.2012 18:55
ja idę na łatwiznę i kupuje ale chyba spróbuję

Betka

11.05.2012 09:35
lubię;))

max1980

27.04.2012 18:46
super

novita26

27.04.2012 09:05
fajne

novita26

27.04.2012 09:05
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat