Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwikła świąteczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

½ kg buraków
2 l wody
200 g świeżego chrzanu
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ćwikła świąteczna

Buraki opłucz, włóż do garnka i zalej wodą. Gotouj w łupinach do miękkości przez ok. 2,5 godz. Wystudź, obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce. Chrzan obierz i również zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie składniki połącz i dopraw do smaku. Wyciśnij do ćwikły sok z połowy cytryny i odstaw do lodówki na 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak