Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cwibak Bożenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
bakalie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: cwibak Bożenki

Bakalie namoczyć. Jaja ubić z cukrem, wsypać mąkę, wymieszać na masę. Bakalie odcisnąć z wody, posypać mąką i połączyć z przygotowaną masą. Przelać wszystko do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 60 minut, w temp ok.170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 28.03.2012 20:59
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak