cwibak

cwibak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    2 szkl.
  • jajko

    4 szt.
  • olej roślinny

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • cukier drobny

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzka
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek. Dodawać stopniowo żółtka, cukier, cukier waniliowy, olej, mąkę i delikatnie wymieszać. Na końcu dać bakalie i wylać do formy. Piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 11.09.2014 21:51
co za pyszności :)
mamusia1 11.03.2012 17:05
wspaniały
mamusia1 11.03.2012 17:05
wspaniały
mamusia1 30.12.2011 14:36
wspaniały na każdą okazję
mamusia1 30.12.2011 14:36
wspaniały na każdą okazję
mamusia1 18.11.2011 15:22
super
mamusia1 18.11.2011 15:22
super
malaczarna23 17.10.2011 10:08
pyszny napewno
Beata73 15.10.2011 13:53
wygląda i smakuje wybornie
Beata73 15.10.2011 13:53
wygląda i smakuje wybornie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat