Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cwibak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
margaryny 120 gram
cukru 90 gram
mąki 170 gram
mąki ziemniaczanej 40 gram
kandyzowanych owoców 350 gram
proszku do pieczenia 15 gram
platkow migdałowych 1 łyzka
aromat pomarańczowy 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cwibak

Oddzielic białka od żółtek .Ogrzaną do tem peratury pokojowej margarynę utrzeć z połową cukru .Stopniowo dodawać po jednym żółtku całły czas ucierająć az powstanie puszysty krem .Białka z powstałym cukrem ubić na sztywną piane.Delikatnie mieszając dodać krem z żółtek przesiana mąke z proszkiem do pieczenia i owooce.Kiedy powstanie jednolita masa przełozyć do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy. Wierzch posypać płatka mi migdałowymi .Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45- 50 inut
SMACZNEGO !!!1;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak