Ćwiartki ziemniaka rozmarynowe

Ćwiartki ziemniaka rozmarynowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3
  • rozmaryn

    4 szczypty
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo (około połowa czasu normalnego gotowania). Następnie ziemniaki kroimy w ćwiartki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i spryskujemy oliwą. Na koniec posypujemy rozmarynem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 60 minut. Smacznego.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

22.05.2012 08:19
pyszne

Mariusz10

25.01.2012 17:58
super

BernadettaP

11.11.2011 10:56
mniam, mniam :)

sylwia / sytofala

03.11.2011 20:46
lubię rozmaryn więc pycha :)

MAR3STA

29.10.2011 22:54
fajne do mięska

Margo1

28.10.2011 07:19
lubie bo też takie robię

Jolanta_P-S

27.10.2011 20:04
musze chyba kupić rozmaryn

aginaa

27.10.2011 17:34
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat