Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartki z kurczaka z miętą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 szt
mięta liście garść
olej łyżka
sól, pieprz do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki z kurczaka z miętą

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso doprawić solą i pieprzem, słodką czerwoną papryką i wlać łyzkę oleju, wszystko dokładnie wymieszać w misce. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Ćwiartki z kurczaka z miętą foto
2
Listki mięty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Mięso posypać miętą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 50-60min.
Krok 2 - Ćwiartki z kurczaka z miętą foto
3
Ozdobić listkami świeżej mięty. Smacznego
Krok 3 - Ćwiartki z kurczaka z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 21.05.2013 10:20
apetyczne:)
jerzy3 20.05.2013 22:31
mięta do mięsa?nie jadłem tak jeszcze
iwi 20.05.2013 21:28
Niebanalne połączenie smaków.
babajaga1969 20.05.2013 21:21
kurczak o smaku mięty musi być ciekawy w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak