Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z miodem i czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
czosnek ząbki 4 duże
koper świeży 1 pęczek

Marynata

olej rzepakowy 5 łyżek
miód płynny 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 saszetka (złocista)
pieprz szczypta

Porada

Ćwiartki najlepiej smakują gdy marynują się przez całą dobę.

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z miodem i czosnkiem

Kroki postępowania

1
1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy oczyszczone, umyte i osuszone na papierowym ręczniku ćwiartki. Dokładnie nacieramy marynatą.
Krok 1 - Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z miodem i czosnkiem foto
2
2. Dodajemy drobno posiekany koper i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie nacieramy mięso. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 3 godziny do lodówki (a najlepiej całą dobę)
Krok 2 - Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z miodem i czosnkiem foto
3
3. Mięso układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy przez 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 3 - Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z miodem i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 10.06.2015 08:44
Bardzo fajne połączenie ; )
dagita 09.06.2015 11:58
Justi podrzuć proszę jedną ćwiarteczkę :)
Skotka 08.06.2015 07:41
Pyszne, z koperkiem!
Babeczka35 07.06.2015 20:54
Pyszne mięsko:)
Anna169Hosz 07.06.2015 20:43
Pyszny obiadek!
Łukasz15 07.06.2015 20:40
Pyszności.
Aannkaa82 07.06.2015 19:50
Pyszne mięsko. Najbardziej lubię pieczone ćwiartki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak