Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym:
-
ćwiartki z kurczaka
2 sztuki -
Musztarda miodowa Prymat
100 gramów -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 szczypta -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
mąka
1 łyżeczka -
olej
1 łyżka
Sposób przygotowania
Udka posypać przyprawami i obsmażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie podlać udka 500 ml wody dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie wyjąć je na talerz a na patelnię dodać musztardę i mieszać aż się rozpuści. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody i wlać na patelnię, sos zagotować. Ćwiartki podawać w sosie z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się