Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Do zrobienia dania użyłam musztardy miodowej dzięki temu danie jest ostre i słodkie. Nie wymaga dużo pracy ani wielu składników, a dodatkowo jest tanie w przygotowaniu.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym:

  • ćwiartki z kurczaka

    2 sztuki
  • Musztarda miodowa Prymat

    100 gramów
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • mąka

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka posypać przyprawami i obsmażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie podlać udka 500 ml wody dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie wyjąć je na talerz a na patelnię dodać musztardę i mieszać aż się rozpuści. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody i wlać na patelnię, sos zagotować. Ćwiartki podawać w sosie z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat