Ćwiartki kurczaka curry

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka

    1 kg
  • oregano

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy ćwiartki /na kilogram przewaznie wchodza 4 sztuki/, zdejmujemy z nich skórę i kładziemy na dużej głębokiej patelni. Doprawiamy oregano, dużą ilościa curry i vegetą. Zalewamy wodą. Dusimy na małym gazie co najmniej godzinę, choć ja wolę by były bardzo mięciutkie więc duszę ok. 2 godzin. Tak gotowane ćwiartki zawierają małe ilości tłuszczu a są bardzo smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 01.02.2011 18:48
oo z curry to ja wprost uwielbiam
romanrafal 14.01.2011 15:50
pychota
marzencia2007 05.12.2010 10:41
musza byc smaczne :)
pipi765 05.12.2010 10:40
no apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat