Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry ze szczupaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 2 filety
Przyprawa curry orientalna Prymat
pomidory 3 szt
czosnek 2 ząbki
mleko kokosowe 1 szklanka
masło 1 łyżka
imbir
cebula 1 szt
cieciorka 1/2 puszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Curry ze szczupaka

Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek, dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Pomidory obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone pomidory. Mieszamy , doprawiamy curry , startym świeżym imbirem i solą morską . Mieszamy. Dolewamy mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy pokrojonego szczupaka. Dusimy ok 5 min. Dodajemy chilli do smaku i sok z limonki. Następnie dodajemy cieciorkę z puszki- mieszamy zagotowujemy. Jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze sola i curry. Dusimy do miękkości ryby. Podajemy z listami kolendry i ryżem brązowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 02.07.2013 08:37
fajny przepis, aż ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak