Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z kurczaka z papryką, kiełkami i makaronem ryżowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
mleko kokosowe 250 ml
masło klarowane 1 łyżka
kiełki fasoli mung wg uznania
makaron ryżowy 300 g
pasta curry 3 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z kurczaka z papryką, kiełkami i makaronem ryżowym

Pierś z kurczaka standardowo oczyść, pokrój w kostkę osól i opieprz. Odłóż na chwilę w chłodne miejsce i zajmij się paprykami – wytnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę albo paski. Na głębokiej patelni albo woku rozgrzej masło i wrzuć na nie mięso. Kiedy pierś się usmaży, dodaj papryki.
Wymieszaj mleko kokosowe z pastą curry. Wlej na patelnię i gotuj aż sos się zredukuje.
Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na talerz nałóż porcję makaronu, na nią curry i ozdób kiełkami fasoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.01.2013 11:17
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak