Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pierś z indyka 1 duża
cebula 1 sztuka
ananas w puszce 1 opakowanie
mleko kokosowe 150 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
czosnek z chili 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z indyka

Pierś z indyka kroimy w małe kostki.
1 łyżeczkę curry, mieszamy z pieprzem i łyżką oleju, mieszamy.
Taką marynatą wylewamy na kawałki indyka i zostawiamy na 30 minut.

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy i dodajemy cebulę oraz pokrojony czosnek.
Następnie dodajemy ananas i wlewamy kilka łyżek soku z ananasów.
Dodajemy resztę przypraw i wlewamy mleczko kokosowe.
Mieszamy i czekamy ok. 5 minut aż się zagęści.

Ryż gotujemy do miękkości.
Wykładamy na talerz, nakładamy na niego mięso i posypujemy papryką słodką mieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.02.2017 00:11
super obiad
justynkag 23.02.2017 21:02
Bardzo lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak