Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z dorszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
ryż biały 1 woreczek
filet z dorsza 1/2 kg
masło 30 g
pomidory 2 szt
natka pietruszki
mleko kokosowe 1/2 puszki
czosnek 2 ząbki
curry 1 łyżeczka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z dorszem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do miski i dodajemy sól i troszkę masła. Mieszamy odstawiamy. Na maśle na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodajemy mleko kokosowe, curry i gala masalę. Dodajemy pokrojone pomidory -gotujemy ok 5 min. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę rybę. Mieszamy z sosem i gotujemy ok 20 min. Podajemy z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.06.2013 17:47
lubię takie dania, pycha
iwa643 12.06.2013 14:53
Pyszna kuchnia indyjska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak