Curry z dorszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż dziki

    1 woreczek
  • ryż biały

    1 woreczek
  • filet z dorsza

    1/2 kg
  • masło

    30 g
  • pomidory

    2 szt
  • natka pietruszki

  • mleko kokosowe

    1/2 puszki
  • czosnek

    2 ząbki
  • curry

    1 łyżeczka
  • garam masala

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do miski i dodajemy sól i troszkę masła. Mieszamy odstawiamy. Na maśle na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodajemy mleko kokosowe, curry i gala masalę. Dodajemy pokrojone pomidory -gotujemy ok 5 min. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę rybę. Mieszamy z sosem i gotujemy ok 20 min. Podajemy z ryżem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 12.06.2013 17:47
lubię takie dania, pycha
iwa643 12.06.2013 14:53
Pyszna kuchnia indyjska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat