Cupcake z maślanym kremem jabłkowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • cukier

    0,75 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 szt
  • olej

    0,33 szkanki
  • jogurt naturalny

    180 g
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cynamon

    do smaku
  • kardamon

    do smaku
  • masło

    200 g
  • cukier

    200 g
  • zielony barwnik

    odrobina
  • jabłko

    1 starte na tarce
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy składniki w dwóch osobnych miskach mokre i suche.Z tym że jabłka mieszamy ze składnikami mokrymi. Następnie dodajemy składniki suche do mokrych. Nakładamy na formę do muffinek uzyskane ciasto pieczemy w temp. 175 stopni przez 25 minut.

Przygotowanie Kremu:

Masło ucieramy z cukrem do uzyskania gładkiej masy, a wtedy dodajemy aromat, barwnik i mieszamy. Masą dekorujemy wystudzone babeczki. Dodatkowo do dekoracji można użyć jabłka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 27.06.2013 14:58
super wyglądają
zielonamorelka 27.06.2013 12:03
pięknie wyglądają.jabłkowy krem maślany?wow to musi być pycha
Malinka 23.05.2013 14:20
Kolorowo i smacznie. Czegóż chcieć więcej?
Monika-twin 09.05.2013 22:06
wygląda fajnie
MagdaXXX 08.05.2013 20:24
piękne zdjęcie
Fiffi 06.05.2013 23:47
ale ładne i kolorowe
Ania321 21.02.2013 21:57
niesamowite
Łucja 17.02.2013 23:00
piękne!!
Ewa104 14.02.2013 12:11
Super wizualnie się prezentują.Smakowo z pewnością też.
miszelka 14.02.2013 10:02
piękne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat