Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cupcake

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 120 g
cukier 200 g
jajko 2 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
mąka pszenna 130 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cupcake

Kroki postępowania

1
Margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym/ Dolewamy mleka i dalej miksujemy. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka i szczyptę soli. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę do dokładnego połączenia się składników.
Krok 1 - cupcake foto
2
Foremki do babeczek napełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremki.
Krok 2 - cupcake foto
3
Babeczki pieczemy w 180°C przez 20- 25 min. Następnie chłodzimy i dekorujemy kremem (przepis znajduje się w mojej księdze przepisów).
Krok 3 - cupcake foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.05.2013 19:21
pyszności !!
Misiabe 11.09.2012 22:50
ale pychotki!!
kuklik 08.09.2012 14:34
rewelacja
martita 29.08.2012 10:09
Wyglądają bardzo apetycznie, mniam :)
stokrotka 27.08.2012 08:53
pięknie przyozdobione
iziona 27.08.2012 07:40
Śliczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak