Cukiniowy przysmak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1. szklanki 250 ml
  • cukier kryształ

    8 łyżek
  • olej roślinny

    250 ml
  • jajka

    2
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 mała łyżeczka
  • sól

    1/2 małej łyżeczki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • cukinia

    2 szklanki zszatkowanej cukinii
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukiniowy przysmak  foto
Do misy robota dajemy wszystkie składniki oprócz zszatkowanej cukinii. Następnie włączamy robota.
Krok 2 - Cukiniowy przysmak  foto
Następnie do masy dodajemy zszatkowaną cukinię i wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników .
Krok 3 - Cukiniowy przysmak  foto
Na wysmarowaną formę dajemy na masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 11.09.2015 08:26
na pewno pyszne ciasto ;)
Renata9 10.09.2015 20:34
Bardzo smaczne jest to ciasto, też takie robię :-) Piekłam również ciasto z patisonem i też było super.
Maridka19 10.09.2015 19:42
Oj tak bardzo , pierwszy raz jak spróbowałam tego ciasta to nie wierzyłam ,że jest z cukinii :)
irenka 10.09.2015 18:20
fajny przepis,na pewno pyszny przysmak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat