CUKINIOWY PASZTET

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklaki
  • cebula

    1
  • żółty ser

    20 dag
  • marchewki

    2
  • jajko

    4
  • olej

    1/2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • cukinia

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie potartą odsączmy z soku. Cebulę i marchewki trzemy na tarce. Dodajemy do cukini. Kolejno dodajemy bułke tartą, olej, żółtka i przyprawy.
Ser ścieramy na tarce i dodajemy do reszty. Mieszamy. Dodajemy ubite białka.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy masłem i pieczemy 70 min w temp. 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 18.01.2012 15:22
wolę placuszki
kielcok1 04.12.2011 14:03
cukinie są pyszne ,a najlepsze są placuszki
rakow2 26.04.2011 15:51
cukinie są dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat