Cukiniowy pasztet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2-3 szt
  • ser żółty starty

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szkl
  • jajko

    3 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • olej

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukiniowy pasztet foto
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce tak aby było 3 szklanki.
Krok 2 - Cukiniowy pasztet foto
Pokrojone pieczarki poddusić na oleju.
Krok 3 - Cukiniowy pasztet foto
Do dużej miski przełożyć wszystkie składanki ( z jajek same żółtka , czosnek przeciśnięty przez praskę) i wymieszać.
Krok 4 - Cukiniowy pasztet foto
Następnie wlać olej.
Krok 5 - Cukiniowy pasztet foto
Na końcu wymieszać z ubitymi białkami.
Krok 6 - Cukiniowy pasztet foto
Masę przełożyć do kaksówki i piec godzinę w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 30.08.2014 23:23
Super pomysł. U mnie w tym roku cukinii pod dostatkiem więc z pewnością wypróbuję.
kuklik 30.08.2014 22:08
chętnie wykorzystam
ada.la 30.08.2014 20:28
super przepis
caralajna 30.08.2014 20:25
pyszny, mogłabym jeść i jeść
Janina 30.08.2014 19:45
Ciekawy przepis;)
IZABELA29 30.08.2014 19:32
z pieczarkami nigdy nie robiłam warto spróbować
patryska76 30.08.2014 18:34
Ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii :)
agnieszka214 30.08.2014 17:47
pieknie wyglada chrupiaco
Beatris 30.08.2014 16:51
Wyborny pasztecik, z przyjemnością skorzystam z przepisu:)
IwonaDD 30.08.2014 15:14
wygląda super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat