Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy pasztet

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2-3 szt
ser żółty starty 200 g
pieczarki 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
jajko 3 szt
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
olej 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy pasztet

Kroki postępowania

1
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce tak aby było 3 szklanki.
Krok 1 - Cukiniowy pasztet foto
2
Pokrojone pieczarki poddusić na oleju.
Krok 2 - Cukiniowy pasztet foto
3
Do dużej miski przełożyć wszystkie składanki ( z jajek same żółtka , czosnek przeciśnięty przez praskę) i wymieszać.
Krok 3 - Cukiniowy pasztet foto
4
Następnie wlać olej.
Krok 4 - Cukiniowy pasztet foto
5
Na końcu wymieszać z ubitymi białkami.
Krok 5 - Cukiniowy pasztet foto
6
Masę przełożyć do kaksówki i piec godzinę w 180 stopniach
Krok 6 - Cukiniowy pasztet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 30.08.2014 23:23
Super pomysł. U mnie w tym roku cukinii pod dostatkiem więc z pewnością wypróbuję.
kuklik 30.08.2014 22:08
chętnie wykorzystam
ada.la 30.08.2014 20:28
super przepis
caralajna 30.08.2014 20:25
pyszny, mogłabym jeść i jeść
Janina 30.08.2014 19:45
Ciekawy przepis;)
IZABELA29 30.08.2014 19:32
z pieczarkami nigdy nie robiłam warto spróbować
patryska76 30.08.2014 18:34
Ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii :)
agnieszka214 30.08.2014 17:47
pieknie wyglada chrupiaco
Beatris 30.08.2014 16:51
Wyborny pasztecik, z przyjemnością skorzystam z przepisu:)
IwonaDD 30.08.2014 15:14
wygląda super!
Lis 30.08.2014 14:51
Fajny przepis - muszę wykorzystać:)
barbara11561 30.08.2014 14:34
bardzo smacznie wygląda,iekawy przepis:)
Noruas 30.08.2014 13:56
wygląda mega apetycznie :)
Adamorek 30.08.2014 13:44
cukinię kocham pod każdą postacią
Helena63 30.08.2014 13:31
Ciekawa propozycja obiadu, coś innego niż zwykle : )
Habibi 30.08.2014 13:30
Bardzo lubię, ale jakoś w tym sezonie robiłam tylko raz - mam nieco inny przepis, ale zawsze po upieczeniu i ostudzeniu zamrażam sobie część na później ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak