Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukiniowy kopczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 2 szklanki
kukurydza w puszcze 1 szt
cebula 1 szt
pomidory śrenie 3 szt
jaja 3 szt
masło 1/2 kostki
sól i pieprz 1
cukinia 3 szt
groszek konserwowy 1 szt
żółty ser starty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: cukiniowy kopczyk

Ugotowany makaron wymieszać z odsączoną kukurydzą i groszkiem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i serem, wbic jajka i wymieszać, dodać zeszkloną na maśle cebulę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego układać pokrojone w plastry zaparzone w wodzie kawałki cukini, następnie wyłożyć na to masę i uformować w kopczyk, całość zakryć zaparzonymi plastrami cukini.
zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220 c około 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.08.2011 12:13
Świetny pomysł! Mam właśnie kilka świeżozerwanych z ogródka cukinii, pora je wykorzystać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak