Cukiniowy dżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • galaretka pomarańczowa

    3 opakowania
  • kwasek cytrynowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obieramy, usuwamy z niej pestki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie wrzucamy na patelnię i smażymy mieszając, do miękkości, bez odlewania soku. Dodajemy olejek cytrynowy i gorącą cukinię mieszamy z galaretkami. Dobrze wymieszaną wkladamy do słoiczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat