Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy budyń

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 20 dkg
kiwi 1
cukier 3 łyżeczki
mleko 400 ml
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy budyń

Kiwi, cukinię obrać usunąć ziarna z warzywa. Pokroić w kostkę. Wszystko zblenderować . Dolać 300 ml mleka. Wymieszać. Przelać do garnka i zagotować . W międzyczasie w 100ml mleka rozrobić mąkę ziemniaczaną. Wlać na gotujące się mleko z cukinią i zagotować ciągle mieszając. Do pucharków wlać budyń. Włożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Przed podaniem udekorować śmietana w sprayu i paseczkami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 11.10.2012 15:14
oryginalny pomysł na coś innego
kate.500 06.10.2012 22:38
pycha
babcia
babcia 31.08.2012 13:52
apetyczny
babcia
babcia 31.08.2012 13:52
apetyczny
babajaga1969 27.08.2012 16:45
Bardzo orginalny pomysł
Mysiunia 24.08.2012 10:28
jak pieknie podany! A z cukinią na pewno jest pyszny :)
Ewa104 24.08.2012 08:52
Wygląda na prawdę ciekawie.
tom 23.08.2012 20:40
pycha
Anio?eczek 23.08.2012 20:35
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak