Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy bigosik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt
wędlina ok 70 dag
cebula 2 szt
ziele angielskie 4-6
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
papryka mielona
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy bigosik

Cukinię obieramy i kroimy w mniejsza kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wędlinę kroimy w kostkę.
W garnku do pieczenia rozgrzewamy trochę oleju i szklimy, dodajemy wędlinę i podsmażamy. Dodajemy cukinię, podlewamy wodą , dodajemy przyprawy i dusimy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz koncentratem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:33
dziękuję Wam:) u mnie taki bigosik jest dość często bo cukinie rosną jak oszalałe:)
Bożena Matuszczyk 10.08.2017 06:43
Ha ,ha ja też robiłam dwa dni temu taki bigosik,bo dostałam od sąsiada cukinie no i powstał bigosik.;)
jejkuchnia 09.08.2017 20:16
Mniam, uwielbiam cukinię!!!
katarzynka455 09.08.2017 14:05
Olu, Aniu dziękuję:) my też bardzo bigosik lubimy:)
anka1988 09.08.2017 12:58
bardzo go lubię!
Ola1984 09.08.2017 11:28
Super danie :) Pyszne, kolorowe i pożywne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak