Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowo-ziemniaczane placki pod marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cukinie małe 1 sztuka
jajko 2 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 opakowanie
sól do smaku 1
marchew 4 sztuka
pietruszka 2 sztuka
olej do smażenia 1
bulion warzywny 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowo-ziemniaczane placki pod marchewką

Warzywa obieramy.Ścieramy na jarzynowej tarce.Cukinię osączamy, by placki nie wyszły zbyt wodniste.Starte ziemniaki i cukinię łączymy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,posiekany czosnek, wbijamy jaja, dodajemy mąkę i przyprawy do smaku. Na rozgrzanym oleju smażymy placki. Marchew i pietruszkę również podsmażamy, następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości.Doprawiamy solą i pieprzem. Placki podajemy pod marchewkową pierzynką i koniecznie na gorąco.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 06.03.2013 14:23
bardzo lubię takie dania, koniecznie muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak