Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe talarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Cukinia

przyprawy
olej 1/2 szklanki

Na farsz

mięso mielone 30 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1/2
papryka 1/2
bułka namoczona w mleku 1/2
sól
pieprz
marchewka 1
ser żółty 3-4 łyzki

Dodatkowo

zielenina
folia aluminiowa

Porada

Tak przygotowaną cukinię możemy piec w piekarniku jak również na grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe talarki

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy ze skórki ,kroimy w 2-3 centymetrowe krążki , wydrążamy środek z nasionkami krojąc po ukosie ,posypujemy przyprawą do warzyw( na grilla) i obficie skrapiamy olejem.
Krok 1 - Cukiniowe talarki foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy pół bułki wcześniej namoczonej i odciśniętej, jajko i połówkę cebulki pokrojonej w kostkę i zeszklonej na łyżce oleju.
Krok 2 - Cukiniowe talarki foto
3
Połówkę średniej wielkości papryki kroimy w drobną kostkę.
Krok 3 - Cukiniowe talarki foto
4
Paprykę dodajemy do mięsa, trochę soli i pieprzu i dokładnie wyrabiamy.
Krok 4 - Cukiniowe talarki foto
5
Talarki układamy na blaszce i napełniamy je farszem mięsnym i posypujemy startym żółtym serem.
Krok 5 - Cukiniowe talarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 16.03.2015 08:07
bardzo fajne
barbara11561 05.11.2014 11:08
świetna przekąska:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak