Cukiniowe placuszki z fetą i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • cukinia

    2 sztuki
  • ser feta

    250 gramów
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 09.07.2016 00:14
ale pyszności
monikaT83 04.09.2015 23:08
super pomysł:) a placuszki jak malowane:)
Aannkaa82 04.09.2015 17:01
apetyczne placuszki
adelajda 04.09.2015 16:19
dobre placuszki
tycjanowa 04.09.2015 14:10
Pyszności :)
molanka 04.09.2015 13:52
apetycznie wyglądają
olkaaa 04.09.2015 12:49
Bardzo fajne.
JulkaTomeczek 04.09.2015 12:46
Smaczne placki
ada.la 04.09.2015 12:35
pomysłowe danie
Jumper123 04.09.2015 10:55
uwielbiam takie placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat