Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
cukinia
2 sztuki -
ser feta
250 gramów -
kapary całe Smak
1 łyżka -
jajko
2 sztuki -
mąka pszenna
3-4 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku -
natka pietruszki
do smaku -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)