Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe placuszki z fetą i kaparami

5.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki:

cukinia 2 sztuki
ser feta 250 gramów
kapary całe Smak 1 łyżka
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 3-4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe placuszki z fetą i kaparami

Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 09.07.2016 00:14
ale pyszności
monikaT83 04.09.2015 23:08
super pomysł:) a placuszki jak malowane:)
Aannkaa82 04.09.2015 17:01
apetyczne placuszki
adelajda 04.09.2015 16:19
dobre placuszki
tycjanowa 04.09.2015 14:10
Pyszności :)
molanka 04.09.2015 13:52
apetycznie wyglądają
olkaaa 04.09.2015 12:49
Bardzo fajne.
JulkaTomeczek 04.09.2015 12:46
Smaczne placki
ada.la 04.09.2015 12:35
pomysłowe danie
Jumper123 04.09.2015 10:55
uwielbiam takie placuszki
dom-agi 04.09.2015 10:29
Bardzo lubię!
inka2012 04.09.2015 09:58
fantastycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak