Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe pappardelle z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
pieczarki
cebula 1 duża
śmietana 12% 200 g.
Koperek suszony Prymat 3-5 łyżek
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe pappardelle z sosem pieczarkowym

Szybkie i ciekawe w smaku danie główne lub dodatek do białego mięsa :).


Cukinię obieramy, płuczemy i za pomocą obieraczki wycinamy z cukinii cieniutkie paseczki, solimy i odstawiamy na chwilę. Posiekaną drobno cebulę i pokrojone pieczarki smażymy na patelni aż grzyby będą miękkie. Następnie dodajemy śmietanę, przyprawę Kucharek (albo Ziarenka Smaku- tu uważamy z ilością, bo przyprawa jest dość słona), koperek i pieprz. W razie potrzeby dosalamy i dolewamy wody, jeśli sos będzie za gęsty.
Cukinię smażymy na patelni aż odparuje z niej reszta wody, następnie układamy na talerzu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 22.01.2014 16:39
super pomysł na obiad
Romanowka 22.01.2014 15:48
Pysznie przyrządzona cukinia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak