Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe medaliony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 50 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe medaliony

Cebulę obrać , drobniutko posiekać.Cukinię umyć pokroić na 2-2,5 cm grubości plastry . Usunąć gniazda nasienne. Pokroić 6-8 plastrów w zależności od średnicy cukinii . Oprószyć krążki cukinii solą i pieprzem.Mięso włożyć do miski , dodać jajko , przeciśnięty przez praskę czosnek , posiekaną cebulę.Wyrobić mięso . Jeśli będzie za rzadkie dodać 2-3 łyżki bułki tartej . Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego , solą oraz pieprzem . Jeszcze raz wyrobić masę mięsną.Mięso podzielić na tyle części ile mamy krążków cukinii.Do każdego krążka włożyć porcję mięsa, uformować . Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni i upiec -30-40 minut.Można też na grillu upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.06.2014 07:30
bardzo fajne
goofy9 30.08.2012 20:23
uwielbiam cukinię
agunesu 26.07.2012 22:13
ciekawy przepis, pewnie smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak