Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe łódeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 średniej wielkości
mięso mielone 20 dkg
cebulka 1
jajko 1
kasza jaglana 1 szklanka
brokuły parę różyczek
kalafior parę różyczek
pomidory 3-4 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
bułka czerstwa 1/2 kaizerki

Porada

Tak przygotowaną cukinię można piec w piekarniku jak również grilować.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe łódeczki

Kroki postępowania

1
Cukinię obrać , przekroić na pół i wydrążyć nasionka.
Krok 1 - Cukiniowe łódeczki foto
2
Do mięsa mielonego dodać jajko. namoczoną wcześniej i odciśniętą bułkę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Cukiniowe łódeczki foto
3
Mięso mielone wymieszać ze szklanką ugotowanej kaszy jaglanej, posolić i popieprzyć.
Krok 3 - Cukiniowe łódeczki foto
4
Połowę przygotowanego farszu nałożyć do cukiniowych łódeczek .
Krok 4 - Cukiniowe łódeczki foto
5
Lekko ugotowane różyczki brokuła i kalafiora ułożyć na farszu.
Krok 5 - Cukiniowe łódeczki foto
6
Przykryć warzywa pozostałym farszem.
Krok 6 - Cukiniowe łódeczki foto
7
Umyte pomidorki pokroić na cząstki i wyłożyć na łódeczki, posypać zielenina.
Krok 7 - Cukiniowe łódeczki foto
8
Piec w piekarniku ok poł godz.
Krok 8 - Cukiniowe łódeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.03.2015 06:47
bardzo fajne
IZABELA29 05.10.2014 10:18
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak