Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowa przekąska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 370 gram
cukinia 1/2 mała
koncentrat pomidorowy 3 łyżka
mozzarella
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowa przekąska

Do koncentratu dodajemy roztarte w dłoniach zioła prowansalskie, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Ciasto francuskie tniemy na prostokąty o wymiarach 3 na 5 cm i smarujemy cienką warstwą koncentratu. Na każdym prostokącie układamy plasterek dokładnie umytej i osuszonej cukinii. Doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy rogi ciasta na cukinię i posypujemy odrobiną drobno pokrojonej mozzarelli. Pieczemy około 15 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.08.2012 17:48
super
MAR3STA 05.07.2012 21:05
super na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak