Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinie zapiekane z komosą i pieczarkami

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

quinoa 1/2 szklanki
cukinia 3 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuka
parmezan starty 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinie zapiekane z komosą i pieczarkami

Cukinie przeciąć na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążyć gniazda nasienne. Komosę ugotować w 300 ml osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć do zrumienienia. Dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, doprawić sosem sojowym, pieprzem, papryką oraz (opcjonalnie) solą. Przesmażoną pierś z cebulą przełożyć do komosy. Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki. Dodać do reszty składników. Cukinie nadziewać farszem i posypać parmezanem. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 minut. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.05.2017 16:58
uwielbiam takie cukinie :)
MonikaW 15.09.2016 21:28
Koniecznie muszę zrobić, bo z komosą nie robiłam nigdy
Babeczka35 18.08.2016 08:21
Bardzo takie lubię.
pestka 18.08.2016 08:16
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak