Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinie faszerowane z sosem pomidorowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 4 sztuki
pomidor 3+1 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przyprawy do smaku
ser żółty 5 plasterków
mąka 2-3 łyżki
ketchup łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinie faszerowane z sosem pomidorowym

Sos:

Pomidory i cebulę myjemy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy ketchup i dusimy, aż zmiękną. Dodajemy pokrojony drobniutko czosnek. Przyprawiamy do smaku i zagęszczamy sos mąką.



Cukinie szorujemy i kroimy na pół. Z każdej połowki wydrążamy środek (nie cały) i wykładamy do zagłębień sos pomidorowy.

Pomidora kroimy na plasterki a każdy plasterek na pół i układamy je na sosie. Wszystko przykrywamy serem żółtym i wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 st), pieczemy około 30 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak