Cukinie faszerowane szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie małe

    6
  • szpinak świeży lub mrożony

    500 g
  • feta

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie przeciąć wzdłuż na pół. Łyżką wyjąć miąższ. Cukinie wstawić do piekarnika na około 10 min. Przygotować szpinak na patelni, doprawić (opcjonalnie można dodać mięsa mielonego). Nadzienie włożyć do cukinii i udekorować kostkami fety. Chwilę zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.11.2013 23:21
moje ulubione
kate.500 14.07.2012 23:34
super fajny pomysl
ziutula 11.06.2012 22:47
dla mnie smaczne zestawienie potrawy...
IZABELA29 05.06.2012 08:44
świetna i smaczna propozycja
Iwusia 26.04.2012 22:54
smakowicie :)
bami 25.04.2012 20:26
Szybkie danie :)
kanu83 16.04.2012 19:34
mniam
stokrotka 08.02.2012 23:23
super
Margo1 05.01.2012 09:31
rewelacja
szymon9 24.12.2011 14:57
uwielbiam szpinak!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat