Cukinia zapiekana z bułką tartą

Cukinia zapiekana z bułką tartą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • koperek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1\\2 szkl
  • sól, pieprz

  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Cukinia zapiekana z bułką tartą

Cukinię umyć, obrać, pokroić wzdłuż, podzielić połówki na odcinki 10 cm., wrzucić do dużej ilości gotującej osolonej wody i pogotować 5 minut. Odcedzić, ochłodzić pod strumieniem zimnej wody i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Czosnek i koperek drobno posiekać, wymieszać z bułką tarta, solą i pieprzem. Cukinie skropić olejem i posypać mieszanką bułki tartej z przyprawami. Wstawić do piekarnika dobrze nagrzanego na 10 minut, aż do chwili, gdy na wierzchu utworzy się złota skorupa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat