Cukinia zapiekana z bułką tartą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • koperek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1\\2 szkl
  • sól, pieprz

  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać, pokroić wzdłuż, podzielić połówki na odcinki 10 cm., wrzucić do dużej ilości gotującej osolonej wody i pogotować 5 minut. Odcedzić, ochłodzić pod strumieniem zimnej wody i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Czosnek i koperek drobno posiekać, wymieszać z bułką tarta, solą i pieprzem. Cukinie skropić olejem i posypać mieszanką bułki tartej z przyprawami. Wstawić do piekarnika dobrze nagrzanego na 10 minut, aż do chwili, gdy na wierzchu utworzy się złota skorupa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat