Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
koperek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2 szkl
sól, pieprz
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z bułką tartą

Cukinię umyć, obrać, pokroić wzdłuż, podzielić połówki na odcinki 10 cm., wrzucić do dużej ilości gotującej osolonej wody i pogotować 5 minut. Odcedzić, ochłodzić pod strumieniem zimnej wody i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Czosnek i koperek drobno posiekać, wymieszać z bułką tarta, solą i pieprzem. Cukinie skropić olejem i posypać mieszanką bułki tartej z przyprawami. Wstawić do piekarnika dobrze nagrzanego na 10 minut, aż do chwili, gdy na wierzchu utworzy się złota skorupa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak