Cukinia zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • mięso wieprzowe

    150 gram
  • cebula

    1 szt
  • mozzarella

    1 szt
  • parmezan starty

    30 gran
  • ser żółty

    50 gram
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • ryż

    1/2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie kroimy na pół, wydrążamy środek. Mięso mielimy, cebulę siekamy w drobną kostkę i mieszamy z ugotowanym na sypko ryżem, jajkiem, solą, pieprzem, przecierem pomidorowym i kucharkiem. Farszem nadziewamy cukinie, kładziemy mozzarellę, posypujemy parmezanem i startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 160 stopni przez 40-45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 09.12.2011 19:54
Znakomitość, lubię.
Wacław 26.11.2011 18:55
wspaniała,brawo ! :-)
Brigitte 16.11.2011 08:29
Mam w lodówce dwie cukinie, więc chyba się pokuszę..
Ewelina38 17.10.2011 20:44
bardzo kusząco wygląda
byMJ 01.10.2011 12:55
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat