Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z wody a'la kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia

cukinia 2-3 sztuki
woda 1 litr

Zasmażka

Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
margaryna 1/4 - 1/3 kostki
olej z pestek dyni 3 łyżki
kostka rosołowa 1/10 - 1/8 kostki

Porada

Ugotowana cukinia może być spożywana jako oddzielne danie, lub podawana jako dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z wody a'la kalafior

Cukinie obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka z wrzątkiem i gotować kilka minut, aż będzie lekko miękka. Odcedzić na durszlaku.
W międzyczasie , na patelni rozgrzać margarynę, rozetrzeć w niej kawałek kostki rosołowej, wsypać bułkę tartą i zrumienić, w trakcie dodać też oliwę z pestek dyni.
Nakładać na talerze porcje cukinii i polać zrumienioną bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 21.07.2015 12:21
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak