Cukinia z wody a'la kalafior

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

cukinia

  • cukinia

    2-3 sztuki
  • woda

    1 litr

Zasmażka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-4 łyżki
  • margaryna

    1/4 - 1/3 kostki
  • olej z pestek dyni

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    1/10 - 1/8 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka z wrzątkiem i gotować kilka minut, aż będzie lekko miękka. Odcedzić na durszlaku.
W międzyczasie , na patelni rozgrzać margarynę, rozetrzeć w niej kawałek kostki rosołowej, wsypać bułkę tartą i zrumienić, w trakcie dodać też oliwę z pestek dyni.
Nakładać na talerze porcje cukinii i polać zrumienioną bułką.
Ugotowana cukinia może być spożywana jako oddzielne danie, lub podawana jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 21.07.2015 12:21
Dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat