Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
groszek konserwowy 1/3 puszka
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
parmezan starty
cukinia 1 szt
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z ryżem

Ryż brązowy ugotowałam w osolonej wodzie. Cukinię opłukałam i pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzałam oliwę, na to wsypałam cukinię. Mieszałam co jakiś czas by jak najwięcej plastrów mogło się przyrumienić. Do prawie miękkiej cukinii dodałam posiekany czosnek,pieprz, sól i odsączony groszek. Wsypałam ryż. Wszystko jeszcze chwilę poddusiłam,a na koniec posypałam serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak