Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt duża
cebula 1 szt
ziele angielskie ok 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieczarki ok10 szt
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z pieczarkami

Cukinie obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy dowolnie.
Na rozgrzanym oleju w garnku do smażenia podsmażamy cebulę i pieczarki. Dodajemy przygotowaną cukinię i polewamy troszkę wodą i dusimy. Dodajemy przyprawy i doprawiamy solą pieprzem i koncentratem.
Dusimy do momentu aż cukinia zacznie się rozpadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 05.10.2017 09:27
Pyszne danie - cukinia i pieczarki należą do moich ulubionych warzyw. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak