Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z patelni w panierce.

5.0
(37)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 0,5 dużej sztuki
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Sól ziołowa jodowana Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z patelni w panierce.

Kroki postępowania

1
Cukinię pokroić w niezbyt grube plastry,krążki.Jajka wbić do miseczki i rozbełtać je widelcem.Do jajek dodać wszystkie przyprawy w ilości po solidnej szczypcie i dokładnie je w masie jajecznej rozmieszać.
Krok 1 - Cukinia z patelni w panierce. foto
2
Każdy z krążków z cukinii obtaczać w jajku,a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Cukinia z patelni w panierce. foto
3
Smażyć obtoczone w jajku i w bułce tartej krążki z cukinii na patelni z dobrze rozgrzanym olejem z obu stron na niezbyt dużym płomieniu.
Z usmażonych plastrów cukinii powstały takie smakowite,chrupiące i przyjemnie doprawione jakby placuszki.Bardzo szybko się przygotowuje takie jedzenie.Krążki są mięciutkie w środku,a z zewnątrz mają pyszną chrupką panierkę,otoczkę. Oczywiście można użyć swoich ulubionych przypraw wedle uznania,ja dodałam takich, które mi najbardziej smakują,odpowiadają,które dodają wyrazistego smaku i aromatu.
Krok 3 - Cukinia z patelni w panierce. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 12.03.2014 10:07
uwielbiam! mniam mniam!!!!
Kejti 03.03.2014 16:54
Dobra taka :-)
Izabela77 06.08.2013 20:54
uwielbiam taką
as28 06.08.2013 16:13
mniam mniam
Czarnula87 06.08.2013 16:00
dzisiaj miałam na obiad :))
AnielskaSlodycz 06.08.2013 15:40
Robię takie i są rewelacyjne :)
Róża1 06.08.2013 15:16
też taką robię,pyszna:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak