Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z koperkiem Prymat

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 50 dkg
masło
cebula
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
Koperek suszony Prymat
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
starty ser żólty 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z koperkiem Prymat

formę wypełniam roztopionym masłem, zgniecionym ząbkiem czosnku i posiekaną w kosteczkę cebulą, sypię koperek i natkę pietruszki. Na to układam cukinie , które wcześniej przekroiłam wzdłuż na pół i oprószyłam pieprzem oraz solą. Całośc skrapiam sokiem z cytryny i przykrywam folią aluminiową. Formę wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekam. Kiedy cukinia jest już miękka, polewam ją śmietaną, posypuję serem i zapiekam jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 06.08.2012 20:12
extra
sznycel 05.08.2012 22:55
podaję ją na lekką kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak