Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z kaszą kuskus

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe 3 sztuki
kasza kus-kus 1/3 szklanki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
sól i pieprz
oregano 1/2 łyżeczki
oliwa 1/4 szklanki
mozzarella 2 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z kaszą kuskus

Kaszę ugotować wg. instrukcji na opakowaniu.
Papryki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą. Piec w temperaturze 160 stopni około 20 -25 minut.
Upieczone papryki włożyć do woreczka foliowego , zamknąć odstawić na 10 minut. Obrać ze skórki,pokroić na bardzo drobno.
Wymieszać kaszę z papryką, doprawić solą, pieprzem , oregano, powtórnie wymieszać.
Każdą cukinię przekroić, wydrążyć środek z nasionami, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Napełnić mieszanką kaszy z papryką, delikatnie spryskać oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodporny wysmarowanym oliwą .
Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Na dziesięć minut przed zakończeniem pieczenia, ułożyć na cukiniach pokrojoną w plastry mozzarellę, oprószyć oregano. SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 06.01.2017 10:53
ciekawy przepis
Bernadeta1 05.01.2017 20:44
smaczne jedzonko
Konczi 05.01.2017 17:38
pysznie wygląda :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak