Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z kaszą kuskus
Papryki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą. Piec w temperaturze 160 stopni około 20 -25 minut.
Upieczone papryki włożyć do woreczka foliowego , zamknąć odstawić na 10 minut. Obrać ze skórki,pokroić na bardzo drobno.
Wymieszać kaszę z papryką, doprawić solą, pieprzem , oregano, powtórnie wymieszać.
Każdą cukinię przekroić, wydrążyć środek z nasionami, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Napełnić mieszanką kaszy z papryką, delikatnie spryskać oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodporny wysmarowanym oliwą .
Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Na dziesięć minut przed zakończeniem pieczenia, ułożyć na cukiniach pokrojoną w plastry mozzarellę, oprószyć oregano. SMACZNEGO!!!!!