cukinia z fasolką

cukinia z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 mała
  • fasolka szparagowa

    2 garście
  • masło do smażenia

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szkl
  • sól do smaku

  • woda

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania cukinia z fasolką

Fasolce odciąć końcówki i wrzucić na patelnie, dodać wodę, posolić i gotować aż trochę zmięknie. Cukinię pozbawić pestek i pokroić na małe kawałki. dodać do miękkiej fasolki. Gdy zmięknie odlewamy wodę, dodajemy masło i smażymy na chrupko. Dodajemy jeszcze trochę masła i dosypujemy bułkę tartą, smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat