Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie słodko-kwaśnej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia
czosnek
koper
Gorczyca biała cała Prymat
Zalewa:
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie słodko-kwaśnej

Zagotowujemy wodę z octem. Wsypujemy sól i cukier, mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy zalewę.

Cukinię myjemy i kroimy w plastry grubości do 1 cm. Do każdego słoiczka wsypujemy po pół płaskiej łyżeczki nasion gorczycy, pół ząbka czosnku i kawałek łodygi kopru. Układamy kawałki cukinii i zalewamy chłodną zalewą. Szczelnie zakręcamy.

Pasteryzujemy po około 10 minut od chwili zagotowania wody w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 30.08.2012 13:36
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak