Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia w panierce smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 2 sztuka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia w panierce smażona

Cukinie dokładnie myjemy, kroimy w krążki, każdy talar obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w jajku (które wcześniej rozbijamy i mieszamy dokładnie żółtko z białkiem), a na koniec obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do momentu aż panierka się zarumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.06.2015 13:39
w sezonie często robię
Jagódka77 07.11.2014 13:55
lubię tak przygotowaną cukinię
mitek111 16.07.2014 16:24
jedno z moich ulubionych warzyw
Renata9 16.07.2014 15:50
smaczna cukinia
halina17 16.07.2014 15:49
Bardzo lubię panierowaną cukinię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak