Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia w panierce

Kroki postępowania

1
Świeżą cukinię dokładnie myjemy. Kroimy w cienkie plastry.
Krok 1 - cukinia w panierce foto
2
Plastry cukinii przyprawiamy Kucharkiem.
Krok 2 - cukinia w panierce foto
3
Jajko rozbijamy, mieszamy aby połączyć żółtko z białkiem. Plastry cukinii z obu stron zanurzamy w jajku.
Krok 3 - cukinia w panierce foto
4
Mieszamy mąkę z bułką tartą, w takiej samej proporcji oba składniki. Plastry cukinii, które wcześniej zanurzyliśmy w jajku, teraz z obu stron obtaczamy w mieszance bułki tartej i mąki.
Krok 4 - cukinia w panierce foto
5
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy na tym plastry cukinii z obu stron.
Krok 5 - cukinia w panierce foto
6
Gdy zasmażymy już plastry cukinii to odkładamy je do miseczki wyścielonej ręcznikiem kuchennym aby tłuszcz wsiąknął w ręcznik. Tak przygotowaną cukinię podajemy jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - cukinia w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.05.2014 11:51
Musi być pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak