Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinie obieramy ze skóry, kroimy w plastry ok pół centymetra bądź grubsze. (możemy je przekroić na pół). Następnie posypujemy je solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.06.2014 14:52
czekam niecierpliwie na "sezon cukiniowy"
aisza1 12.10.2013 12:34
smaczne to
aniagdz 12.10.2013 10:17
o jaka prosta przystawka;) i smaczna
okrysia 12.10.2013 08:37
SMACZNE TO!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak