Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w marynacie i panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 mniejsza
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w marynacie i panierce

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plasterki. Cukinię przekładamy do miski.
Krok 1 - Cukinia w marynacie i panierce foto
2
W małej miseczce przygotowujemy marynatę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Cukinia w marynacie i panierce foto
3
Następnie dodajemy ją do cukinii, dokładnie mieszamy i całość wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Krok 3 - Cukinia w marynacie i panierce foto
4
Po tym czasie cukinie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Cukinia w marynacie i panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.07.2014 07:40
pyszna cukinia,bardzo lubię
gosia56 25.07.2014 09:55
super teraz króluje cukinia;)
fotoviderek 25.07.2014 07:21
Super danie :)
Kejti 25.07.2014 01:48
Fajny obiadek :-)
noninka77 24.07.2014 21:27
Lubię to :)
Joannasz3190 24.07.2014 21:26
Lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak